Blommas kurser

Blomma har gått valpkurs på Lilla Vreda, vi fick med oss båda brorsorna som bor i närheten. Det blev en kurs med 3 cockrar 1 labbe och 1 golden. Vi tränade bl a kontakt, följsamhet, inkallning, promenader i grupp och provade på, bruksspår och sök.

Efter det fortsatte vi träna ihop med kullsyskonen. Då tränade vi att gå i långlina, spårade och tränade lätt lydnad. Vi introducerade klicker och jobbade mycket med ögonkontakt. Lite lätt agilitylek, utan många hopp har vi också provat på. 
Hon tycker att det är kul att träna och har en väldig "Will to please".
En rolig hund att träna, lätt att få kontakt med.

Blomma har nu hunnit bli 17 månader. Vi har klarat av fortsättningskursen i rallylydnad och tävlat både inofficiell tävling och flera träningstävlingar. Om ett par veckor börjar vi en rallykurs på avancerad nivå. Även om jag tycker att Blomma kanske är lite ung så är det ju jag som ska lära mig att lära ut, så vi får se hur det går. Vi kommer att tävla i nybörjarklass till hösten.  

Under hösten 2011 har vi tävlat i Rallylydnad. Några inofficiella tävlingar samt två officiella. Blomma älskar det! Se mer under fliken Blomma Rally