Valpblogg

För lång..

Jag har fått göra en ny sida så att bilderna får plats.  🤨

Blommas valpblogg 2 😎

Pyssling i ett nötskal, sover på rygg med ett leende på läpparna. <3
Kaisa & Jum-Jum <3 (Den enda bilden trötta Jum-Jum tittade på blev lite suddig)
Gosepojken Emil <3
Lilla Ronja-tösen kämpar för att sitta upp. <3
Söta lilla Kajsa! <3
Madicken min söta tös <3 Mio i bakgrunden
Idag känner jag mig som en stor gäsp, jättetrött. Lite mellandagsväder gör mig inget alls. Ungarna har sovit duktigt inatt. Nu händer det massor. De försöker sitta upp och kissa och skruttar runt på små vingliga ben. De börjar bli uppmärksamma och ser när matte kommer till lådan. Hör är min söta Mio i en stooor gäsp. :)

2 veckor

Gosig bebismage :)

Idag är mina bebisar 2 veckor, vad tiden har gått fort!

Igår försökte två av mina ungar klättra ur lådan, Madicken och Emil. Idag hörde matte någon pipa och då hade Jum-Jum klättrat ur och låg på golvet. Nu har matte stängt för den låga öppningen så att de inte kan smita. Alla ungar har öppnat eller börjat öppna ögonen. De är så söta! ❤

-Hej mamma jag kan se dig! 🙂

Matte har vägt dem och lillmatte har fotat dem idag. Emil har gått över kilostrecket den lilla tjockisen.  En redig pöjk! 😋 Individuella bilder ligger under Blommas valpar 2v.

 

Tittut

Emil och jag gosar <3

Godmorgon världen!

Mina knytt har börjat öppna ögonen. 🙂 

Madicken hade igår kväll öppnat ena ögat till hälften, Emil var på väg och nu på morgonen har Ronja öppnat sina. De växer så det knakar! Ibland har jag svårt att hinna med att få alla mätta och får mata några i taget. Ibland krälar de allihop över mig som en bunt skrikande illrar. 😋 Klockan 01 inatt vaknade matte av Ronjas vårskrik, fast hon lät mer som en vildvittra! Oj vad arg hon var. Jag sov djupt och när jag vaknade var jag tvungen att äta lite först. Ronja lät som om hon satt i kläm. Röstresurser har hon den lilla!  Sen gick de igång allihop, vilket liv! Nåja, efter en stund var de alla nöjda och mätta och somnade om.

Jag har bestämt att matte och de andra inte får gå ut på promenad utan mig. När ungarna är mätta och sover går vi vuxna ut en sväng. Matte och jag är av olika åsikter, men jag har övertalat henne.

Igår gjorde Dimma bus, matte har skrivit om det i bloggen. Ibland är hon en riktig skitunge min lillasyster. Idag kommer lillhusse och hälsar på, han har inte sett mina ungar än.

Ha en skön och solig dag! /Blomma  

 

 

Jag vet, det blir mycket bilder på Pyssling, men den här gick bara inte att motstå! Ser så skönt ut när han gosar in sig hos Jum-Jum. Världens minsta storebror! :)

Sovmorgon

Idag tog vi sovmorgon. Efter morgonkissen och frukost gick vi och la oss igen. Varför matte är så trött fattar jag inte, hon har ju inga ungar. Jag stannade i valplådan till efter lunch. Matte blev lite orolig men jag bara kände för att ta det lugnt.

När det vankades promenad tänkte de gå utan mig igen men idag lyckades jag övertala matte att få följa med. Guuud så skönt det var att få komma ut och röra på sig en stund. Känna lite andra dofter och äta lite nytvättat gräs. 😋

Matte envisades med att jag skulle duscha innan jag fick gå in till valparna igen. Ärligt talat var det ganska skönt att bli av med allt snusk i pälsen där bak. Matte sa att jag såg ut som ett troll.

Fräckt! Hon kan ju prova själv att ligga i sängen utan att kamma sig på en dryg vecka och ha ett gäng som krafsar runt i håret. Få se hur snygg hon skulle vara då! 🙃 

Vid dagens vägning låg Pyssling på exakt 400g. 🙂 Liten är han men framåt går det.  De andra börjar bli tjocka små korvar.

/Blomma

 

 

Bebisarna har fått namn

NK Pyssling <3

Idag ville jag följa med på promenad, matte tyckte att jag skulle ta hand om ungarna istället. Hon säger att jag måste spara på energin, det får räcka att skutta runt på tomten just nu, sa hon. Hm...

Vi var iallafall ute hela eftermiddagen i trädgården, dvs jag låg mest och kollade från trappan så jag var inom hörhåll ifall knytten skulle vakna. Nu sover de längre stunder och jag passar på att vila mig på det svala golvet.

Min veliga matte har äntligen bestämt vad ungarna ska kallas för. Hon har haft alla möjliga tokiga idéer, men eftersom vi redan hade en pyssling så fick det bli Astrid Lindgren namn. Alltså;

(Nils Karlsson) Pyssling på lilla blå. Den Blå pojken som föddes efter midnatt (på eget datum) får heta Mio (min Mio). Sobelpojken heter Jum-Jum och Blr/tan pojken Emil. Den Blr/tan tösen som föddes först kallar vi Kajsa (Kavat), den andra Blr/tan tösen får heta (Junibackens) Madicken och blå tösen Ronja (Rövardotter). 

Min lillmatte skrattade och sa - Du vet väl att du kommer att byta namn! till matte. Nej då inte jag, inte! sa matte. 🙃

 

1 vecka

Nu är det en vecka sedan mina bebisar kom till världen.

Idag har matte vägt dem och försökt ta individuella bilder. Det gick ju sådär med bilderna, snällt sagt. Valparna gömde nosen eller vände bort huvudet eller så blev det suddigt eller så... ja ja, de är söta det lovar jag.❤

Blandade bilder på mina ungar kan ni iallafall se på fliken under den ni tryckte på för att komma hit.

Idag har jag mest varit inne hos bebisarna förutom några turer ut, eller legat på det svala golvet i köket. Men jag ligger så att jag är i vägen om någon får för sig att gå och tjuvkika på ungarna. (nyfiken i en strut tittar Siri ut!)

Vägningen klarade matte bättre. Den största blr/t pojken väger 595 gram och pysslingen väger 333g. Resten av knytten ligger mellan 485 och 560g.

Gos i bregottfabriken

Börjar vänja mig vid att vara mamma

Idag har jag lekt jordfräs!

Härligt att gräva för glatta livet, taskigt fall att matte ville ha grönt just där jag skulle gräva. 😋Förstår inte hur hon kunde veta att det var jag. Kanske den bruna nosen eller jorden på tassarna?

Ungarna mår bra äter och sover och... ja ni vet sånt som ungar gör. Jag har varit ute en hel del idag. Korta svängar för att mysa lite med matte och kolla vad de andra gör. Sen måste jag snabbt in och kolla bebbarna.  Tog en sväng ner och kollade hönsen också, man får ju inte bli helt insnöad här i lådan. Skällde ut lite folk som gick på vägen så de inte tror att de ska komma här och sno mina småttingar. Matte skrattade, det brukar hon inte göra när jag skäller på folk. Hon sa att jag lät rolig för jag har fått ett så hest skall. Hmpf... rolig kan hon låta själv! Nu ska jag mata ungar igen, de får aldrig nog. 💋/ Blomma

Ont i magen

Just nu är det lugnt, men det har varit livat i lådan nu på morgonen. En av pojkarna har haft ont i magen och pipit konstant. Nu är han lugn och nöjd igen. Själv har jag haft ordentliga sammandragningar och haft svårt att sova inatt. Varmt har det varit också, men matte säger att bebisarna inte får bli kalla. Jag som vill ha fönstret öppet! Min lilla pyssling gick upp hela 57gram under gårdagen och där ligger han nu stadigt. Både matte och jag är nöjda med pyret. ❤ En liten stund idag har jag lagt mig på fällen utanför lådan då knytten varit mätta och nöjda.

Mätt mamma, mätta bebisar <3 Minstingen har fortsatt sakta uppåt i vikt under dagen. :)
Oj vad hungrig man blir när man ska mata så många små. Gott! :)

Tuff kväll, bra morgon

Vi mobbar inte sobelbrorsan, han blev nog bara lite varm. ;)

Lilla pyret ville inte växa så matte matade honom varannan timme igår. Han gick ändå inte upp i vikt, men inte ner heller han låg konstant runt 200g. Sen kväll var han ganska slö och matte tappade nästan hoppet. Inatt ringde hennes klocka ideligen för att mata och kolla lillen. På morgontimmarna fick vi vara ifred, efter att matte flertalet gånger fått hans syskon förbannade när hon tagit dem från tuttar som de precis fått igång. Pyret la hon där istället. I morse var matte nästan rädd att titta, men pyret hade jag tagit hand om själv, och när matte vägde honom hade han gått upp 20 gram. Matte blev jätteglad, än är inte hoppet ute för pysslingen! De andra småttingarna växer och gror, fina är de mina ungar. Matte har lovat att ta lite kort senare.

/ Blomma

   

Livsnjutare!

Mina små

Här ligger minstingen och tuttar. :)

Valparna föddes på kvällen den 14 maj, förutom den sista som ville ha ett eget datum och kom 50 minuter efter midnatt. Det var inte lätt att få så många parvlar första gången. De ligger ju inte still så fort man ska lägga sig till rätta är det något litet knytt som har kravlat sig dit och kommer i kläm. Bökigt är det men jag älskar de små. ❤ Och gud nåde den som försöker ta sig en titt. De andra tjejerna får tåla sig tills jag tycker det är dags. Matte är också besvärlig och vill ha koll på de små, jag tycker bara att hon stör. Minstingen fick hon ge lite extra mat igår och på nåder fick hon massera min tutte som var så full att den gjorde ont och inget knytt ville äta på den. Nu är det i alla fall ordning på den så det går att mata med den.

Igår hade vi sorg då en av mina pojkar blev till en ängel under natten. 💔 Jag förstog att inget gick att göra så matte fick ta bort den under dagen. Sorgligt, men jag måste koncentrera mig på de 7 som är kvar.

Mattes klocka har ringt och väckt oss var och varannan timme i natt. Hon skulle ge minstingen extra mat, han vill inte riktigt gå upp i vikt. Men det var onödigt för jag gav honom tutte varje gång hon kom och tittade till oss. Jag vet att matte vill väga honom men hon får vänta ett tag. Jag är trött och känner mig inte på humör för att hon ska komma och krångla just nu.  Vill ha mina små älsklingar ifred. / Blomma