Siris dräktighet

Nu är de här de små underverken!

Efter en lång natt med frossa och förvärkar utan sömn, var det dags. Den 16/11 föddes de små.

4 valpar och en hel massa vatten var det i den jättestora magen.

Vattnet gick - i min säng förstås 🙃- straxt före klockan 9:00 på morgonen. Sen dröjde det länge innan första valpen kom, två omgångar med fostervatten till hann komma först.

Sen äntligen kom det en liten. Först ut var en sobelpojke på 313 gr. Stor och fin med en liten vit stjärna på huvudet och vit svanstipp. Då hade klockan hunnit bli 10:25.

Nummer två, en sobeltös kom 10:44 en riktig liten klump på hela 378 gr! Efter det kom ännu en sobel, denna gång en pojke till. Han vägde 324 gr. Sist och minst kom ännu en pojke, en sobel med vit bläs. En smal liten krabat på 244 gr. Alla var pigga, även lillen. Mamma Siri skötte sig jättefint. När det var lugnt i lådan passade jag på att släppa ut de andra vovvarna, då var Siri blixtsnabbt ute och knöck den enda moderkakan jag hunnit ta undan och slängt i en påse, och glufsade i sig den med. 🤩 Mjölken rann till fint och alla fick äta sig mätta. Mamma fick sig lite varm mjölk med äggula och druvsocker för att få lite snabb energi. Dagen flöt på lugnt, både mamma och barn åt och sov. Lämna valparna vill hon inte så det blev till att bära ut henne för att få henne att kissa.

Tack Åsa för att du kom och höll mig sällskap, även om halva truppen redan anlänt innan du hann hit. Pussar till pappa Hugo som gett oss så fina småttingar. <3

Första natten var lugn, de låg där och mådde gott under värmelampan. Då och då var jag uppe och tittade till dem när de pep, men Siri fixade allt själv. Även lillen har nu en rund och go babymage.
 De blev färre än väntat men jag är så glad att de alla mår bra! 😀

Följ Siris dräktighet här.

Vadå? Vi är ju många som ska ha mat!

20 okt 2011

Siri är nu på dag 34 och vi har varit och gjort ultraljud. Jag visste att hon var dräktig, alla tecken fanns där, men jag ville ändå kolla att allt är som det ska.
5 ev.6 småttingar finns där inne i magen. 😀
De senaste 3 dagarna har hon formligen exploderat, efter att inte ha haft någon mage alls. Hon bär dem högt upp under/i bröstkorgen. Nu känns det ordentligt att de är där inne. När jag vägde henne sist vägde hon 9,6kg idag vägde hon 10,2
Siri är konstant hungrig men vill inte äta torrfoder,
-Usch, kan jag få något godare tack! Är vi inte utomhus ska hon ligga i knät och där med basta. Förresten ligger hon helst i knät ute också om hon får möjligheten. 😉
I morgon får nog matte snällt åka och köpa färskfoder så att madam äter som hon ska. Undrar vem som fostrar vem i det här huset? 🤩
En bild på ett av de små pyrena... som mäter ca 3cm nu.

23 okt

Siri hälsar att färskfoder är toppen! Nu slinker maten ner utan krus.  

27 okt

Siri har nu gått 41 dagar in i dräktigheten. Magen börjar bli stor. Hon har redan börjat ändra sovrutiner. I vanliga fall ligger hon helst och sover ihopkurad vid min mage - under täcket. Men nu blir det för varmt och obekvämt att rulla ihop sig så. Hon lägger sig där och flyttar sig efter en stund med en suck och lägger sig på täcket i stället. Då och då ska hon in i kojan igen och sen ut. Ibland går hon ner på golvet och svalkar sig en stund.

I natt var hon dålig i magen, så vid tretiden stog vi i duschen. Idag har hon fått specialfoder för känsliga magar och det verkar lugnt. Jag tror att hon tuggade i sig för mycket koben igår. Hungrig! Nu får hon tre mål om dagen, pluss mellanmål.


En trött liten silkesapa med tjock mage. 🙂

1 november

Dag 46
I natt har vi fått sova flera timmar i sträck.
Siris mage har totalstrejkat sedan i torsdags. Minst en gång i timmen har hon behövt gå ut på nätterna. Och ofta har vi hamnat i duschen efteråt. Inget har hjälpt. Men nu peppar - peppar verkar det som om det börjar stabilisera sig. Nu får hon Pro-kolin och Eukaneuba Intestinal i små portioner. Håll alla tummar. Vi är i alla fall glada att vi sluppit uttorkning och feber. Allmäntillståndet har varit bra hela tiden, fast det är klart Siri varit trött av att inte ha fått sova ordentligt. (Vem är inte det?!...)

Satt och läste Lovis dräktighetsbok och hon hade också
mag-ras i vecka 7 fast något senare.
Nu hoppas vi att det blir bra så de små får växa och gro i lugn och ro. Knappa 2 1/2 vecka kvar.
Det går så fort!

Prinsessan på ärten...

4 nov

Siri går idag in i vecka 8. Valparna är nu ca 10 cm stora och växer under kommande vecka ytterligare 5 cm. Det är en väldig massa för en liten tös att göra plats för. 🙂 Siri mår hur bra som helst. Hon äter nu 4 ggr per dag och är pigg och glad. Favoriten just nu är att stå i knät och kramas, det kan hon göra hur länge som helst. Om matte försöker se något annat vrider hon genast på huvudet och täcker ansiktet med sin hals. Här och nu matte och bara du och jag. Kramas!  
 
Härom kvällen kände jag en liten parvel röra på sig där inne, inget går upp emot den känslan, det är lika fantastiskt varje gång!
 

8 nov

Dag 53

Min lilla tjockis mår bra. Igår fick hon ett bad och jag klippte bort hennes vackra fanor. Det gjorde lite ont i hjärtat att se silket falla till golvet, men bort måste det innan bebbaran kommer så att ingen liten trasslar in sig. Nu ser hon ut som en liten get. 😉 Härom kvällen var det så livat i magen att hon inte ville ha någon kvällsmat. Jag kan sitta hur länge som helst med handen på den tjocka magen för att känna de små röra på sig. Igår fick jag hjälp att bära upp valplådan. Nu ska den rengöras och bäddas så att hon vänjer sig vid den.

Pussar från tjockisen till er alla

11 Nov

Dag 56

Idag får matte skämmas!  Mitt i alla förberedelser inför valpningen har matte glömt bort att Siri faktiskt har födelsedag idag. Fy skäms! 🤭 Ursäkter och gottis bjuds på i kvällningen.
Grattis mitt hjärta! <3

Igår gjordes det plats för valplådan och den bäddades så att Siri ska hinna vänja sig vid den. Redan igår kväll var hon där och bäddade och matte vaknade av ett energiskt bäddande i natt.

Det börjar bli tungt nu med bara en vecka kvar till valpning. Andningen är ansträngd och det är svårt att ligga bekvämt. Dags för valparna att flytta längre ner så att lungorna får plats ordentligt. Nu är valparna ca 15 cm, den sista veckan växer de 1-2 cm, de ökar i stället i vikt. Det är fullt liv där inne, man kan både se och känna de små röra sig.  Siri vill med på promenaderna och rör sig med god fart, om än med en något vaggande gång. 😉
Vi tar bara korta rundor.
Äter vilar och gosar är det vi gör mest.

15 nov

Dag 60

Siri mår bra, det är en hel del bäddande på nätterna och natten till igår gick slemproppen. Hon ville inte ha sin frukost idag, går bara till godisskåpet och gnäller. Inte ens äggula var intressant. Vi får se hur dagen fortskrider om det är något på gång. Lite har valparna sjunkit ner i buken så att hon kan andas lättare. Det är fullt liv där inne på de små. Jag är sååå nyfiken på vad det är för små personligheter. Valplådan är rätt ointressant, det verkar som om hon har bestämt sig för att de små ska bo under täcket i soffan. 😉
 

Siri njuter i solen!