Blommas valpning

6/6 Valparna är här! De kom tidigt men inte var de små, de var helt enkelt klara för världen. ❤

Följ med på Blommas valpning här;

Dag 58 

Natten var orolig, Blomma väckte mig flera gånger, hon hade svårt att hitta en bekväm ställning att sova i.
Fram på morgonkvisten la jag mig på golver med henne (sängen är för hög för henne). Hon hade temperatursänkning på morgonen så jag misstänkte att något var på gång. Barnen skulle komma så vid 8-tiden messade jag dem att de kunde somna om. Under hela dagen vägrade hon både äta och dricka.
Blomma gick upp till lillstugan och la sig när vi var ute. Ibland i valplådan ibland i sängen, hon knökade också ner sig i den gamla rottingkorgen.

Jag var inte klar med att inreda eller måla valplådan som husse byggt, så nu fick den vara som den är.

Jag bestämde mig för att sova i lillstugan. Var så förutseende att jag kokade en termos med te. Tur var väl det för när klockan var 00:40 väckte hon mig och skulle ut. Hon vandrade mellan sina tre sovställen och skulle ha ryggmassage hela tiden.
Klockan 01:00 började hon bädda.
Straxt före 02 gick vattnet. I min säng förstås, det är regel...
Hon hade värkar och 02.45 krystde hon, men värkarna var för svaga. Vi var ute flera vändor under tiden. En omgång gick hon till trappan och skulle in i stora huset.
När klockan var staxt efter 03 sprang vi en vända i trappor för att få igång värkarbetet bättre, jag började misstänka att något inte var som det skulle. Och hon började redan bli trött.

Jag kände att första valpens huvud var på väg men satt fast för det var så stort. Tillslut hade jag inget val utan fick gå in och rotera och dra försiktigt i valpen för att få ut den.
03:32 var första gossen ute. En stor Blue Roan Sobel pojke på hela 370 gram. Precis som förra gången sa Blomma ifrån att nu klarar jag mig själv. Fast den här gången redan efter första valpen. Förra gången sa hon till när hon var klar.

03:45 gick värkarna igång igen och 04:06 föddes nummer 2 en ljus pojke på 360 gram.
Jag vägde dem inte, men jag förstod att det inte skulle bli så många som hennes enorma mage skvallrat om, för det här var riktigt stora killar.
04:32 föddes den Blue Roan sobel pojken som har mest vitt. han vägde 345 gram.
05:06 Kom nästa valp som har den ljusa färgen med prick på huvudet och stor prick på ryggen. Han vägde 340 gram.
Det var lugnt länge i lådan och Blomma tvättade de små och alla hittade till tutten direkt.

Över en timme senare kom den sista gossen ytterligare en Blue Roan Sobel på 330 gram. Han såg ut som en liten fläckig gris när han kom. Han har en liten prick på varje lår.

Blomma var nöjd och lugn och valparna likaså.

Fem rediga gossar, nöjda och belåtna, runda och goa är både jag och Blomma glada över. De behöver inte slåss om tuttarna och ingen är mindre och blir bortskuffad. Det är så skönt när jag kan låte henne sköta allt utan att jag behöver lägga mig i. Så lugnt vi jag aldrig haft det första dygnet. O de är så fina! Ljuvliga färger! Jag kan inte se mig mätt.

Blomma lämnar inte gärna sina små ens för att kissa. Flera gånger frågade jag igår, men hon ville inte. På eftermiddagen fick jag helt sonika sätta på henne kopplet och dra med henne. Då var det skönt att springa iväg och göra ifrån sig. Men bråttom var det in igen. Tror nog hon visste att jag skulle passa på att bädda rent och väga de små. Det var först då jag blev säker på könet på alla valparna även om jag skymtat små snoppar här och där.

Idag kom hon faktiskt ut ur lådan och sa att nu kan jag tänka mig att gå ut och kissa.

Trött tjej

7/6 Blomma njuter av de små <3