Trimning

Jag trimmar Cocker Spaniel.
Vardagstrimmning eller enligt önskemål.
Tel. 0760-535503 mail. yvetterichardsson@hotmail.com
 

Pälsskötsel

Cocker Spanieln är en trimras.

Många av dem har rikligt med päls och den växer konstant.

När du sköter pälsen hemma är det viktigt att regelbundet borsta igenom pälsen. Öronen kan behöva kammas då kardan inte alltid når igenom pälsen. Var extra noga att känna efter tovor under armarna där det gärna filtar sig. Tro inte att det går att borsta ut en päls som negligerats för länge. 

En cockerpäls mår bra av att badas regelbundet. Smuts sliter på pälsen och gör att det fastnar ris och frön som genast ger tovor. En ren päls är lätt att borsta igenom om du gör det några gånger i veckan. Vänj hunden vid hårfön så underlättar du för dig själv.

Något som är extra viktigt att tänka på är tassarna. Mellan trampdynorna fastnar grus och damm, ibland barr. Ta för vana att torka mellan tår och trampdynor när ni kommer in från promenad. Sköts det inte bildas klumpar hårda som betong längst in som ger skavsår och är väldigt obekvämt för hunden. Ni vet ju hur det är att ha en sten i skon. 

Kan du sköta grovjobbet själv, klippa tassar och klor  o.s.v räcker det med en ordentlig trimning 3 ggr/år. I annat fall rekommenderas trimning var 3:e månad. Detta beror förstås också på pälsmängd.