Dimma väntar smått

8 veckor gångna

Idag har dimma gått 8 veckor och går in i sista veckan av dräktigheten.

Vi får väl se hur länge hon går, de andra tjejerna har fått valparna mellan dag 60 och 62. Så jag gissar någon gång framåt torsdag. Men ju längre dess bättre, då är de riktigt klara och förhoppningsvis har de en bra startvikt.  

Magen har börjat sjunka neråt och hon ser lite ut som en get när hon står och som en strandad val när hon ligger på sidan. Hon är stor men inte enorm. Denna väntan... 

Hon mår bra och äter många små portiner om dagen.

Jobbigt

Igår var nog sista riktiga långpromenaden för fröken Dimma. Vi fick pausa flera gånger och gå sakta. Hon stannade och låtsades titta på något och luktade extra länge på saker och ting. vi stannade och tog en skön paus på bryggan och lyssnade på fiskmåsarna. Vår! 

På eftermiddagen var det strålande väder och de låg ute och njöt medan matte byggde ihop valplådan. Dimma har nu börjat leta bra ställen att lägga sina små. Husses båttält är ett alternativ. Lite stort kanske, men mörkt och bra. 😉 Magen jobbar för högtryck och hon är till och från lös. Äter gör hon nu när matte toppar med blötmat. Men mer än en deciliter i taget får inte plats i magen.

Sju veckor gångna

Nu har vi gått in i vecka 8.

Magen växer och det finns inte mycket plats för mat. Matte får truga och lägga på något gott men skålen töms sällan helt. Igår såg vi en liten göra kullerbyttor i magen när Dimma låg med magen i vädret i soffan. Det är fullt liv därinne nu. Bilden är tagen 31/3 magen är nu ännu större. Jag undrar så hur många knytt som ryms därinne!

Skönt med huvudkudde. :)

Små bebissparkar

Igår på dag 46 klippte jag ner Dimma så att hon fick "mammabyxor" istället för kjolar. Eftersom cockrar har så långa fanor och det finns risk för att småttingarna trasslar in sig så är det säkrast att klippa ner innan valpning.

Husse tycker att hon blev ful men själv tyckte hon det var skönt. Nät vi satt där på golvet och klippte magen var det en liten som gymnastiserade därinne! Det är lika fantastiskt varje gång man känner de små röra sig. På kvällen kände jag åter en liten röra på sig. Dimma tyckte det var mysigt att bli smekt på den nakna magen. ❤

Att ligga i solen och tugga ben är mysigt.

Fröken tjockmage dag 45

Vecka 7

Dimma har nu gått 44 dagar och är inne i vecka sju. Hon har blivir stor och tung och ökat mer än 2 kilo i vikt. Idag har vi klippt pälsen runt vulva. Hon har ganska mycket sega klara flytningar och det blir svårt för henne att hålla rent med all päls. Dessutom fastnar så mycket skräp när vi är ute. Hon är pigg och med på promenaderna men håller inte samma tempo. Hon sover gärna och vilar mycket. Hon äter nu 4 gånger per dag, men är inte lika hysteriskt hungrig längre.

Valparna växer ungefär 3 cm den här veckan. Skelettet forsätter att förbenas och valparna sätter päls. Tassarna har delats i tår och klorna bildats. Tarmsystemet är utvecklat och efter den här veckan är det i princip bara storleken och mognaden som ändras på valpen.

Dag 37

Dimma har hittat en favoritplats i korgen i köket. Ibland försvinner hon dit när vi andra sitter i vardagsrummer. Ett eget krypin är mysigt. Hon är nu i 6:e veckan. Magen växer och hon sover mer än vanligt. Hon är också väldigt hungrig och äter 2 extra mål om dagen.

Kanske man kan få smaka lite av Lovis som äter sååå långsamt!?!

Den här veckan utveccklas fostren från ca 3,5 cm till 7 cm och de börjar se ut som små hundar. Ögonlocken har utvecklats och likaså öronlapparna. Livmodern är ordentligt utfylld och man kan t o m se vilket kön de små har.