* Kurser Pärlan gått *

Pärlan älskar att jobba!
Hon är som de flesta cockrar både lyhörd och egensinnig, jag kan om jag vill!

Första kursen började vi när Pärlan bara var straxt över 8 veckor, där träffade vi springerpojken Birk som var född samma dag. Birk och Pärlan blev som syskon, fast han växte dubbelt så mycket och blev snart för tung att brottas med. 
Eftersom hon var så liten första kursen valde vi att gå en valpkurs till istället för unghundskurs.

Våren -07 gick vi en nybörjarkurs i Agility på Lidingö BK. Pärlan älskar det, fart och fläkt är hennes melodi!
Tyvärr fanns det då inga fortsättningskurser för oss som inte ville tävla så vi fortsatte träna bara på skoj. Pärlan är snabb som en vessla så jag har svårt att hänga med ibland. Vi byggde oss en egen bana på landet, där vi hoppar och skuttar utan någon större finess. Men kul har vi!

Foto Åsa Einarsson

Bilderna är tagna hos Elsa på Tränahunden

Här tränar hon med min systerdotter Tova.

 Under våren -08 provade vi på Rallylydnad på Hundenshus. Pärlan tyckte det var kul, man fick ju vara med matte och få godis. Men lite långsamt tyckte hon att det var. Träningen hemma gick sådär, Pärlan är som jag, blir taggad av att träna i grupp


 Året fortsatte med en nybörjarkurs i Personspår hos Lidingö hundskola. Här hittade Pärlan sin stora passion! Det är det här hon är född till att göra, jobba med nosen!
Det blev raskt en fortsättningskurs och hon imponerade på instruktören med sin enorma iver. Hon går som på räls och jag kommer efter i flygande fläng, tvungen att bromsa för att inte falla platt på mage.

 Vi tog en lydnadskurs inriktad på klass 1 genom Stockholmscockerklubb. Vid det här laget tyckte Pärlan att allt som gav tid på tu man hand med matte var guld värt. Inte så lätt alla gånger att vara förstabarn. 😉

Vi fick göra en träningstävling som avslut på kursen där vi kom på andra plats.

 Just nu håller vi på med en repris på lydnadskursen för att kunna prova på lydnadsklass 1. (Vi har fuskat med träningen)