Kurser Lovis gått

Lovis började på valpkurs 9 veckor gammal, vi gick hos Gun-Marie Hedlund på Lidingö Hundskola.
Där delas valparna in i olika grupper 2-4 månader och 4-6. Det är verkligen jättebra för de små att redan från början lära sig att det finns olika sorters hundar därute.

Vi forsatte med unghundskurs och sedan skulle vi börja på spårkurs. Tyvärr började Lovis sitt första löp just då, så det blev Pärlan som fick gå den kursen.

På kurs får man godis! mums...

Vi gick en "slyngelkurs", där höll vi på mycket med aktivering. Lovis största problem (eller mitt😉) var att hon inte kunde vistas på gräs utan att sätta igång och spåra.
Jag insåg snart att även om jag tyckte att vi hade problem så var det ingenting mot retrivergänget! Hundar som stormskällde så fort de hade tråkigt eller bet och slet i mattes armar när inget hände. Mattar och hussar som släpades omkull i kopplet efter sina hundar eller hamnade platt på mage när de helt plötsligt kastade sig iväg.

Lovis och jag fortsatte att jobba med kontaktövningar men vad gör man när inte ens köttbulle är intressant när det finns gräs att spåra i? Jo, man plockar fram en bit päls och använder som belöning. 🤩 Bingo!
 

Under den här tiden utvecklades Lovis från en liten valp till ett riktigt pälsmonster!

Under våren 2009 har vi gått/går vi Lydnadskurs inriktad på Lydnadsklass 1 för Elsa Brahm på Tränahunden.

Vi har också gått Viltspårskurs för Lennart Nordlander, här visar Lovis sin fulla potential! Hon är 100% focuserad och älskar det!
29/5 gjorde vi anlagsprov och Lovis fick full poäng.

Ut ur pälsmostret kom tillslut en svan.