Blogg 2020

Vår stolthet Happy Pearls Dark Heaven och hans supermatte Heléne har slagit till igen. I helgen tog de sitt tredje diplom i Nosework i TSM klass 2! 

De är nu ett ekipage av 60 i sverige att ha uppnått klass 3! 

Vi är så otroligt stolta över er och så glada för er skull!

Stort grattis!!!

Härifrån har det varit total tystnad.

 

Så många är det nog inte därute som går in och läser på hemsidor längre om man inte letar valp förstås. 

Jag finns på instagram om ni är intresserade under mitt eget namn, då och då lägger jag upp något på facebook.

 

******************************************************************************

 

För en kort tid sedan hände det som inte får hända. Lovis son Tobbe blev akut sjuk och fick efter 2 dagar på intensiven somna in. Ingen förvarning alls, han var precis som vanligt den dagen det slog till.

 

Då vi bor nära varandra har vi följts åt under åren. Det gick alldeles för fort och var allt för tidigt.

Vi saknar dig trollunge, du var verkligen en personlighet. Redan från början visste du vad du ville och har gett oss många skratt. Du var din mattes allt.

Nu bossar du säkert över dina vänner som gick före dig över regnbågsbron.

                                                                    ***                                                                          

 

En ny kompis har fått hjälpa till att läka mattes hjärta. En omplacering som vi är så glada för. Fast tjejerna tyckte det var väldigt konstigt när de sågs första gången. Fel hund till den matten, men vi gillar honom.  

 

 

Så har vi kommit till slutet för den här gången , det blir inga fler valpar efter mina töser. I nuläget planerar jag inte heller att skaffa mig några fler hundar. Jag ska njuta av de jag har.

Tre av damerna är för gamla för att få småttingar och Dimma som nyss fyllt sju, har precis genomgått en operation där de tagit bort två juver och en knöl. Nu väntar vi på svar från labb.

 

Operationen gick bra, det är alltid en pärs att lämna ifrån sig sin älskling och en risk att söva. Hon hade varit jätteduktig och inte sagt ett pip på hela dagen. Men när jag kom berättade hon allt om hur synd det var om henne för att jag lämnat henne. Hjärta

 

Ont hade hon morgonen efter, men med lite smärtstillande har det gått bra och idag är hon nästan som vanligt. Igår kväll fick hon så klart inte följa med på promenaden utan gå en kort sväng med husse. Då var det krokodiltårar. 

 

När hon ändå skulle sövas passade vi på att fixa hennes mungipa som varit sårig och inte ville läka ordentligt. Veterinären tyckte det var lika bra att ta båda sidor samtidigt (fast hon inte haft problem med den andra) i förebyggande syfte och för att han sa att de ofta ser lite lustiga ut om man bara tar ena sidan.

 

Stackars liten, uppsprättad och sydd lite här och där. Mungiporna bryr hon sig inte ett dugg om och det är så skönt för då slipper hon ha tratt och det räcker med body. Plåstret på magen sitter som berget men på något sätt ska det bort ikväll.

 

Hoppas nu på en läkning utan komplikationer och att svaret på provet är ofarligt.

 

Hoppas ni alla har en fin december!